Programok
50+ IRODALOMTERÁPIÁS CSOPORT ÉRETT KORÚAKNAK
50+   Irodalomterápiás csoport érett korúaknak
50+ Irodalomterápiás csoport érett korúaknak
Egy hely, ahol minden érzés megosztható és vállalható.

Kellemes tartalmas beszélgetés, kikapcsolódás és együttlét elfogadó és barátságos közegben.

Személyiségünk nem csak gyerekkorban, és fiatalon fejlődik, hanem élethosszig tartó folyamat. Az öregedés új erényeket, bölcsességet hozhat. Az igények, birtoklási vágy a kor előrehaladtával csökken, az adni vágyás erősebb lesz. Életünk közepe után azonban számos természetesen bekövetkező fizikai, pszichés, anyagi és társadalmi értelemben vett veszteséggel kell szembenéznünk, ami gyakran felkészületlenül ér minket. A nyomasztó terhekkel, érzésekkel az idősödő ember sokszor fájdalmasan egyedül marad.

A csoportunk célja az, hogy az együtt töltött időben ezeket a nyomasztó gondolatokat feloldjuk, a magány érzését szétoszlassuk, és kölcsönösen segítsünk pozitív életszemlélettel tekinteni a jövő kihívásai, és aktív időskor felé.

Az irodalomterápiás csoporton való részvétel nem igényel semmiféle irodalmi, vagy más előképzettséget. A rövid szövegek, amiket hozok, csak elősegítik  kimondani a rejtett gondolatokat, megfogalmazni az érzéseket.

A program kiscsoportban zajlik, maximum 6-8 fő alkotja, mindenki megtapasztalhatja milyen felszabadító érzés elfogadó, ítélkezésmentes közösséghez tartozni. Mindenki más-más élettapasztalattal, személyiséggel érkezik a csoportba, kölcsönösen inspirálódunk egymástól. Az irodalomterápiás csoportban való részvétel segítheti az életminőség javítását, a szellemi frissesség megőrzését, a lelki egészség fenntartását.

A program minden héten keddenként 17:30 órától zajlik 19:00 óráig.

Az első találkozó 2022. április 26. kedd 17:30 óra.

A részvételi díj alkalmanként 2.500.- Ft

A program minimális létszáma 6 fő.

Helyszín: Veszprém, Szabadság tér 5. 1/1. Emberszabás Pedagógiai Műhely

Bővebb információ, és jelentkezés:

e-mail: info@emberszabas.hu

telefon: 70/774-6866

Szeretettel várok minden érdeklődőt!

2022 Április 22., Péntek
szerző: Borszuk Valéria szociálpedagógus, coach, irodalomterapeuta