Programok
50+ IRODALOMTERÁPIÁS CSOPORT ÉRETT KORÚAKNAK
NYITOGATÓ 2022
NYITOGATÓ 2022
Hogyan fejlesztheted iskolás gyermeked lelki állóképességét? Nálunk megtudhatod... Személyiségfejlesztő sulis program Veszprémben.

NYITOGATÓ

Személyiségfejlesztő gyermekprogram kisiskolásoknak

Az elmúlt évek során különböző szerepeimben – anyaként, szociálpedagógusként, irodalomterapeutaként – megtapasztaltam milyen jelentős változáson ment át a gyerek és kamasz viselkedés napjaink társadalmában. A szülőknek, gyerekekkel foglalkozó szakembereknek egészen más kihívásokkal kell szembenézni, mint 10-20 évvel ezelőtt. 

Változtak a szülői, nevelési irányelvek, átrendeződtek családok. A virtuális világ térnyerésével, a médiából és interneten keresztül áradnak rájuk az értéktelen tartalmak és az erőszak. A gyerekek nem tudják, hogyan kezeljék mindezt, hogyan maradhatnak együttérzőek és barátságosak. Miként fejezzék ki érzelmeiket, és kapcsolódjanak mélyen egymáshoz. Hogyan őrizzék, és tartsák meg belső egyensúlyukat.    

A Nyitogatóban megoldásközpontú módszerrel segítséget nyújtunk a gyerekeknek az érzelmeik szabad kifejezéséhez és kezeléséhez, támogatjuk őket magatartási problémáik leküzdésében. Segítünk önbizalmuk, lelki állóképességük erősítésében, teljesítményszorongásaik csökkentésében.

Mit nyerhet a Nyitogatóban résztvevő gyermek?

Hitet önmagában. Magabiztosságot, amivel felvértezve nem tudják mások könnyen manipulálni, ellenállóbbá válik társai esetleges iskolai zaklatásával, kritizálásával szemben. Empátiája, másokkal szembeni türelme, toleranciája nő. Kompetenciaterületei fejlődnek, erősödnek. Lehetőséget kap, hogy azzal tudjon foglalkozni, amiben jó és amit szeret. Tudatosságot erősségeiben, amelyekből energiát meríthet, belső erőforrásait felszínre hozhatja, hogy reziliensen, optimista attitűddel nézhessen szembe élete kihívásaival.

Mindezt digitális eszközöktől mentes, barátságos közösségben sajátíthatja el. A foglalkozásokon sokat játszunk képekkel, szövegekkel, különböző tárgyakkal, a szórakoztató feladatokban való részvétel során észrevétlenül fejlesztünk.

A foglalkozások kis csoportokban két hetente szombati napon 5-7 fő részvételével zajlanak alkalmanként 09:00 órától 12:00 óráig.

Elsősorban 3-4 osztályos gyerekek jelentkezését várjuk.

A részvételi díj 5.000.- Ft/alkalom.

A programot Veszprémben, a jelentkezők létszámától függően több helyszínen tartjuk, az időpontok csoportonként kerülnek meghatározásra.

A jelentkezéseket folyamatosan fogadjuk, a program minimum 5 fő részvételével indul.

Jelentkezni lehet az info@emberszabas.hu e-mail címen, vagy 70/774-6866 telefonszámon.

A programmal kapcsolatban szívesen válaszolok minden további kérdésre, melyeket az info@emberszabas.hu e-mail címre várok.

Remélem találkozunk! 

2022 Április 22., Péntek
szerző: Borszuk Valéria szociálpedagógus, coach, irodalomterapeuta